Har haft en relativt mysig kväll. Ända tills jag mötte fysikens lagar. Grejen var att jag skulle göra knäck. Receptet är simpelt; släng ingredienserna på en tallrik, 1 minut i mikron, rör om, 1 minut till i mikron. Dessvärre blev min sista minut alltför lång pga. diverse frustrerande konfunderingar. Nå, tallriken var inte i alltför länge så jag tänkte att "tja, det är ju ätbart". Oj, tänk så fel jag hade. Vanligtvis när man tar ut knäcken ur mikron har den en bubblande lös substans, så man lägger den i kylskåpet för att stelna. Denna gång tyckte jag att den var tillräckligt hård så jag åt. Och brände mig. Flera gånger.
Sedan, när jag bet i min knäck och nästan tappade en tand, började jag fundera på om den inte var för hård, trots allt. Men min fantastiska logik resonerade jag så här:
Fakta: Knäck blir hård i kyla.
Alltså...
Hypotes: Knäck blir mjuk i värme.
För att testa min teori slängde jag min knäck i mikron. Och, tänka sig, min teori fungerade! Så watch out Einstein (eller vem fysikens gud nu är), here I come!
PS. Rekommenderar ändå att ni inte prövar detta hemma. Men vem vet, kanske ni inte bränner er lika många gånger som jag gjorde...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar